lauantai 17. toukokuuta 2014

kulkeminen vauvan kanssa

Oltiin ma-to Helsingissä ystävän luona E:n kans ja on se elämä siellä kieltämättä aika erilaista. Siellä mammat shoppaili ihan pienten vauvojen kanssa ja tämä alkoi minua välillä vähän kummastuttaa. Pitääkö sitä aivan vastasyntyneen kanssa lähteä isoon kauppakeskukseen tai raahautua joka päivä jonnekin ostoksille isommankin vauvan kanssa. Kaikki tietenkin tekee niinkuin haluaa, mutta se kulkeminen paikasta toiseen alkoi tämmöistä pohjoisen likkaa ärsyttää. Osa äideistä haalii useita harrastuksia ja osa elää 24/7 sisällä vauvan kanssa.

Minkälaista vauva-aika on riippuu useista tekijöistä, mutta välillä minusta tuntuu että se kulkeminen vauvan kanssa on aika iso vertailukohde muiden kanssa. Tuo ei käy missään tai tuo kulkee ihan liikaa vauvan kans. Toinen kysymys on töihin lähteminen äitiysloman jälkeen. Mutta takaisin Helsingissä asumiseen.. näin lyhyellä visiitillä en voi todellakaan sanoa onko nämä mun huomiot oikeesti näin, mutta minulla tuli sellainen olo että siellä laitetaan enemmän rahaa lastenvaatteisiin ja enemmän kuletaan paikasta toiseen. Onkohan näin? Ihan varmasti on täälläkin äitejä, jotka laittavat järkyttäviä summia lastenvaatteisiin ja niitä käytetään pari kk. Itse olen suurimmaksi osaksi ostanut kirpputorilta vaatteita ja osan saanut. Kulkemisen suhteen olen päättänyt, että mennään E:n ehdoilla. Käydään kyllä melkein viikoittain jossain kylässä ja kaupassa muutaman kerran. Kotipäivinä käymme kärryilemässä ja olemme vain rauhassa. Rakastan sitä kiireettömyyttä vauvan kanssa ja saa kunnolla tutustua toiseen. Tietenkin on kotityöt ja asumme omakotitalossa, joten ulkohommia on kesät talvet.

Parina päivänä kävimme shoppailemassa Helsingissä. Ensin kampissa ja toisena päivänä itiksessä :D kuljimme useammalla linkkurilla paikasta toiseen. Meille tämä kulkeminen oli jotain aivan erilaista ja olin niiiiiin ylpeä E:stä. Meni menossa mukana, mutta huomasin että ei tämä hänelle herkkua ole ja tarrautui illat enemmän minuun ja kävi kierroksilla.

Nauttiiko vauvat siitä, että useasti viikossa käydään shoppailemassa ja he vain istuvat ja katsovat kun äidit keskittyvät aivan muuhun. Tottakai äidit tarvitsevat omaa aikaa ja koko ajan ei tarvitse olla vauvaa hyysäämässä. Pisteenä iin päälle oli, kun näin joillakin hyvin pienillä lapsilla tabletin kädessä sillä välin, kun äiti shoppaili.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti